domingo, 2 de octubre de 2016

GIRONIT, DE VICENÇ ROVIRA



EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA

Títol:           “GIRONIT”
Autor:          Vicenç Rovira
Lloc:            Claustre de l’Hospital
                   C/ Hospital,2
                   Torroella de Montgrí
Dates:          de l'1al 31 d'octubre de 2016

Horari:         tots els dies de 10 h a 20 h
Inauguració: Diumenge, dia 2 d'octubre, a les 13 h
Organitza:    Amics de la Fotografia de Torroella de Montgrí


GIRONIT

L'exposició Gironit és una mostra del treball recollit en el llibre del mateix nom :Gironit
Gironit és un treball fotogràfic, en blanc i negre, que recull un ampli i inèdit reportatge nocturn de Girona entre muralles on  es mostra una visió nova, amagada, insòlita, única, seductora, misteriosa... de la ciutat.
El fotògraf, Tino Soriano, ressalta en el pròleg del llibre “… Girona, la ciutat de les façanes acolorides que acompanyen al riu Onyar, dels ponts, de les fires, del mercat, de la rambla, del Call, de les muralles... tot reduït a blanc i negre, a línies, corbes, formes, volums i camins misteriosos que condueixen a indrets encara més cabalístics. I controlant l’arquitectura sibil·lina, destacant sota un cel negre com un dia del judici final, el campanar de la catedral i les esglésies que formen l’horitzó de la vila. Accentuant el marcat caràcter medieval de la Girona més profunda, vorejant la textura de les pedres, de les poncelles que protegeixen la son dels justos”.
Mentre que el  periodista, Pep Collelldemont, diu en la introducció: “Però que curta se li deu haver fet a Vicenç Rovira la nit dedicada a totes i cadascuna de les fotografies que integren aquest llibre, negre, molt negre, que no té res a veure amb la Girona grisa i negra del vell llibre escrit per uns gironins crítics, que van posar a la llum les mancances de la ciutat. La Girona d’en Vicenç Rovira és una Girona lluminosa, viva, autèntica, fins i tot diria alegre. Mentre en Raimon crida amb tot el seu xorro de veu que la nit és llarga, de ben segur que al nostre autor li hauria de semblar curta, curtíssima, perquè cada foto demana una hora determinada, un angle concret, una llum diferent de les altres”.


Vicenç Rovira i Riera, fotògraf afeccionat, resident al Baix Empordà, comença a interessar-se per la fotografia l'any 1992, després de fer un curs sobre el sistema de zones d'Ansel Adams. Ha realitzat diferents tallers i seminaris amb fotògrafs reconeguts: Humberto Rivas, Navia, Pep Bonet, David Airob, Manel Esclusa...
És soci fundador de l'associació Amics de la Fotografia de Torroella de Montgrí, de la que actualment n’és president. És responsable de la programació de la sala d'exposicions del claustre de l'Hospital de Torroella de Montgrí.
La major part de la seva producció està dedicada a la fotografia de paisatge (Menorca, atzavares, Bardenas Reales...). Treballa bàsicament en blanc i negre, ja que d'aquesta manera pot controlar tot el procés des que prem el disparador fins que surt la còpia del laboratori.


Llibre: Gironit d'Edicions Gorbs

vicencrovira.tk
vic.rovira@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario